000 01943nam a2200313zi 4500
500 _aLectores autónomos. A partir de 12 anos
650 _aCociña
650 _aCocina
_vRecetas
650 _aGastronomía y Literatura
650 _aSamaín
650 _aDía de todos los Santos
650 _aReceitas de cociña
008 170426s2016 sp c glg
017 _aVG 66-2016
020 _a9788499149998
080 1 _a82-N
100 _aCostas, Ledicia
_eaut
_91577
245 0 _aEsmeraldina, a pequena defunta
_c/ Ledicia Costas
250 _a1ª ed.
260 _aVigo
_b: Xerais
_c, 2016
300 _a224 p.
_b: il. cor
_c; 19 cm
490 0 _aMerlín
_v; 250
520 3 _aO Hotel Fantastique está no medio do Salvaxe Oeste. Nas súas cociñas a pequena Esmeraldina é feliz, aprendendo todos os trucos culinarios da man da súa avoa A Tremenda, unha chef de sona mundial. A vida avanza entre pucheiros ata que un andazo de febre escarlatina acaba coa vida da nena. A noticia da súa morte corre como a pólvora entre os habitantes do alén, e empezan a chegar ao hotel defuntos de todas as procedencias, dispostos a instalarse. Esmeraldina necesita aprender a ser unha pantasma de verdade. Para iso contará coa axuda de Lady Horreur, unha peculiar araña francesa que se converterá na mellor mestra e amiga, e Nicotina, unha vaqueira que teima en levala ao seu novo fogar: o Alén Mundo. O Libro de Receitas da Tremenda acompaña esta historia de medo e humor macabro, converténdoa no petisco perfecto para degustar antes ou despois de ler Escarlatina, a cociñeira defunta.
521 _aTER
700 _aRivas, Víctor
_eill
_91193
856 4 0 _uhttps://www.xerais.gal/libro.php?id=4287334
997 _e3
_dValidado